Mikro İhracat Nasıl Yapılır?

03-02-2023 12:33'de Oluşturuldu Son Güncelleme : 03-02-2023 16:44

Mikro İhracat Nasıl Yapılır?

Mikro ihracat 300 kg ağırlığında ve yaklaşık 15.000 avroyu geçmeyen satış amacı gözeterek yapılan işlemlerdir. Bu işlemlerde mikro ihracat ürün hacmi ile en kaliteli hizmeti karşı tarafa ulaştırmalıdır. Ürün hacmine bağlı olarak ve ürünün değerine bağlı olarak satış amacı gözetilerek herhangi bir kısıtlamaya uğramadan yapılan tüm işlemler mikro ihracat sınıfında yer alır. Mikro ihracat ile elektronik ticaret gümrük beyanı yapılır. Bu beyan gönderim sırasında oluşmaktadır. 
Mikro ihracat öncelikli olarak gönderi bilgi formu yani iş emri ile oluşur. Dolaylı temsil yetki belgesi bulunan kişiler mikro ihracat yapabilir. Buna ek olarak Maliye Bakanlığından gerekli belgelere ihtiyaç vardır.  Her evrak tam ve eksiksiz olan kişilerin mikro ihracat yapabilmesine olanak sağlanır. Mikro ihracat için gerekli tüm evraklar toplandıktan sonra işlem hacmi ve ağırlığı esas alınarak gümrük beyanı oluşturulur ve kısıtlama işlemi olmadan bu işlemler gerçekleşebilir.

Yurtdışında Mikro İhracat Kargo Gönderimi Nasıl Yapılır?

Mikro ihracat ile kargo gönderimi yapılabilmektedir. Bu gönderim için öncelikli olarak beyan hazırlanmalıdır. Gönderimde sektöre bağlı olarak her türlü ve her çeşit ürün kilogramı aşmayacak şekilde karşı tarafa teslim edilebilir. Uygun kilogram aralığı belirlendikten sonra maksimum bedel esas alınır ve elektronik ticaret gümrük beyanı oluşur. Daha sonrasında ise e-ticaret satışı üzerinden gerekli satış işlemi kurallarına uygun bir şekilde yerine getirilebilir.
Yurtdışında mikro ihracat kargo gönderimi ile birlikte şirketler e ticaret üzerinden gerekli hizmetten faydalanabilir. Bu hizmet için öncelikli olarak en fazla 300 kg olacak şekilde ürün ağırlığının bulunması ve en az ürün bedelinin 15.000 Euro olması gerekir. Bu koşullar sağlandığı sürece yurtdışına kargo gönderimi mikro ihracat ile sağlanabilir. Firmalar artan talep üzerine yurtdışına gönderim için gerekli e-ticaret mağazasında belgeleri elektronik ticaret gümrük beyanı ile oluşturabilir. Beyan ile birlikte ve gerekli fatura işlemleri ile gönderim karşı tarafa ulaştırılır. Sınırı geçmeyen bedel karşılığında ki satışlar için gerekli tüm evraklar mikro ihracat yapan firma da bulunması gerekir. Satış gerçekleştirebilmesi için gerekli statüde bulunması lazımdır.

Yurtdışına Mikro İhracat Kargo Gönderme

Mikro ihracat kargo gönderimi ile yurtdışına ürün satışı gerçekleşebilir. Dijital platform üzerinden satışı gerçekleşen ürün ya da hizmet karlı bir ticaret modeli olarak bilinir. Belirli sınırlar içerisinde ihracat yapılabilir. Mikro ihracat için gerekli belgeleri tamamlayan herkes yetki belgesine sahip olduğunda dijital platform üzerinden ürünlerini satışa çıkarabilir. Ayrıca gerekli belgeler mutlaka gümrük vergisi ve gümrük işlemleri için lazımdır. Evraklar ve yetki belgesi tamamlanmadan herhangi bir mikro ihracat işlemi gerçekleşemez.
Mikro ihracat ile gönderim yapacak kişilerin öncelikli olarak belirli sınırları yerine getirmesi ve mikro ihracat kapsamına girmesi lazımdır. Maliye bakanlığı ve ticaret bakanlığı tarafından belirlenen tüm kurallara uyuması gerekir. Kurallar kapsamında tüm ayrıntıları maliye bakanlığı tarafından öğrenebilmeniz mümkündür.

Yurtdışına Kargo ETGB Nasıl Yapılır?

Mikro ihracat elektronik ticaret gümrük beyannamesi ile gerçekleşir. Bu beyanname her satış için yapılmaktadır. Satış işlemi için vergi numarası, seri numarası, fatura numarası gibi tüm gönderi hakkındaki bilgiler elektronik ticaret gümrük beyannamesinde bulunur. Satış işlemleri hakkındaki ayrıntılar bu sayede belirlenir. Ayrıca bu beyanı alıcı da gönderici adına düzenleyen kargo hizmeti veren firmalar sağlar. Buna ek olarak kargo hizmeti veren firmalar beyan yapabilmeye uygun ve yetki verilen kimselerdendir.

Yurtdışı Mikro İhracat Şartları Nelerdir?

Mikro ihracat şartları tüm mikro ihracat ile uğraşan kişiler aranır. Şartlar öncelikli olarak kar amacı ile yapılan işlemlerde 15.000 Euro değeri geçmeyen 300 kg ağırlığında olan işlemlerin hacmi için geçerlidir. Buna göre yapılan satışlarda mikro ihracat gerçekleşebilir. Aksi halde 300 kg ağırlıktan fazla ya da 15.000 Euro’dan daha yüksek tutarlarda ki satışlar mikro ihracata girmez. Ayrıca gümrük beyanı ile birlikte yurtdışına mikro ihracat yapılabilmektedir. Bilinmesi gereken en temel detay gümrük beyanında bulunmaktır. Bu beyan kargo firması tarafından şirketlere sağlanır.
Yurtdışı mikro ihracat şartları gümrük beyannamesi ile ihraç edilen malın faturalandırma işlemi bakanlığın belirlediği kuralları sağlamalıdır. Kurallar kapsamında gerekli belgeyi taşıyan kişiler mikro ihracat yapabilir. Buna ek olarak şartlardan biri ise bireysel bir satıcı olmak, şahıs şirketi üzerinden internetten ürün satmak ya da mikro ihracat için KOBİ düzeyinde bir firma olmak lazımdır. Bu şartları taşıyan kişiler gerekli beyannameyi yaptıktan sonra e-ticaret üzerinden satış işlemlerini gerçekleştirebilir.

Mikro İhracat KDV İadesi Nasıl Alınır?

Mikro ihracat iadesi yapıldığında KDV ve alınmaktadır. Ayrıca ürünün tekrar iadesi yapıldığında elektronik ticaret günlük beyannamesi ve ürüne ait faturayla maliye bakanlığına yapılacak başvuru sayesinde KDV tekrar alınır. Bu işlem için öncelikli olarak iadenin tamamen gerçekleşmesi ve bitmiş olması lazımdır. İade işlemi başlatır başlamaz bu işlem yapılamaz. Sadece iade şirkete tekrar ulaşırsa gerekli başvuru maliye bakanlığına yapılabilir.
Mikro ihracat KDV iadesi yapılabilmesi için beyanname bulunması gerekir. Gönderim sırasında oluşacak beyanname ve fatura ile birlikte gerekli işlemler bakanlık tarafından yapılır. İadesi alınan ürün sonrasında KDV ücreti bakanlık tarafından ödenir.

Mikro İhracat ETGB Sorgulama Nasıl Yapılır?

Mikro ihracat yapan firmalar beyanname sorgulama işlemlerinizde DHL üzerinden gerçekleştirir. Bu işlemler sırasında ara konşimentoyu ve güvenlik kodunu girerek ilgili aramayı gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede ilgi web adresleri üzerinden gerekli sorgu işlemleri firma tarafından yapılabilir. Elektronik ticaret gümrük beyanı bilgilerini ve yurtdışı çıkışını görebilirsiniz.
Yurtdışına Kargo ETGB sorgulaması gerekli bilgiler ile birlikte web sitesi üzerinden kolayca yapılabilir. Hızlı ve kolay bir şekilde tüm sorgu işlemlerini gerçekleştirdiğinizde elektronik ticaret gümrük beyanı bilgilerine ulaşırsınız. Bilgiler güncel kargo durumunu en ayrıntılı şekilde gösterir. Müşteri talebinde bu işlemi yapabilirsiniz.

Yurtdışına Mikro İhracat Olarak Kargo Gönderen Firmalar

Mikro ihracat ile kargo gönderen firmalar müşteri memnuniyetini önemser. Firmaların sağladığı kargo hizmeti ile birlikte yurtdışında çalıştıkları şubelerle ortaklaşa iş yürüterek kargoları müşterisine hızla ulaştırır. Müşteriler daima eksiksiz ve sağlam kargolarla ürünleri teslim olur. Oluşabilecek herhangi bir hasar durumunda kargo tüm maliyeti karşılar. Eksikleri giderir ve satıcı ile alıcı arasındaki bağlantıyı kurar.
Yapılan mikro ihracat ile birlikte kargo gönderen firmalar ihracat yapabilmeye uygun gerekli beyannameyi doldurmalıdır. Bakanlığın belirlediği şartları taşımalı ve gümrük beyannamesi oluşturmaya yetki sahibi olmalıdır. Ancak bu kargo firmaları mikro ihracat yapabilen kişilere hizmet sunar.

Mikro İhracat Kilo ve Tutar Sınırı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Mikro ihracat belirli kilo sınırı ve tutar sınırı ile birlikte yapılabilir. Bu sınır ağırlığın 300 kg olması ve tutarın ise 15.000 Euro değerini geçmemesidir. Aksi durumda mikro ihracat işlemi yapılamaz. Sadece mikro ihracat için gerekli şartların minimum sınırlarda gerçekleşebilmesi gerekir. Bunun dışındaki her gönderi mikro ihracat sınıfına girmez.

Mikro İhracat İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Mikro ihracat için gerekli belgeler bulunur. Bu belgeler ihracat formu, İngilizce fatura, e-arşiv faturası ve maliye onaylı fatura, dolaylı temsil yetki belgesidir. Gerekli belgeler olduğu zaman mikro ihracat yapılabilmesi mümkündür. İstenen tüm belgeler yerine getirildiğinde ihracata imkân sağlanır.

Şirket Olmadan Mikro İhracat Yapılır Mı?

Mikro ihracat için şirket olması gerekir. Şirket için şahıs şirketi ya da KOBİ olarak hizmet sağlamak lazımdır. Bireysel olarak satış yapabilmek mikro ihracat için mümkün değildir. Fatura kesebilmek ve gerekli beyannameleri oluşturmak için şirket bilgilerine ihtiyaç duyulur. Bu sebepten dolayı mikro ihracat ile birlikte ürün ya da hizmet satışı gerçekleştirecek kişilerin şahıs şirketi açması gereklidir. Ancak bu sayede mikro ihracata uygun olabilirler.

Şahıslar Mikro İhracat Yapabilir Mi?

Mikro ihracat şahıs şirketleri tarafından yapılabilir. KOBİ şirketleri de yine mikro ihracat gerçekleştirebilir. Sağlanan şartları taşıyan şirketlerin ihracat yapabilmesi mümkündür. Gerekli satış işlemleri için hizmet ve ürün beyannamede belirtilmeli ve buna göre kargo firması ile anlaşılarak teslim edilmelidir.
Şahıslar mikro ihracat ile birlikte ürün satışlarını e ticaret üzerinden gerçekleştirebilir. Ürün ya da hizmetler hakkındaki tüm detayları e ticaret üzerinden yurtdışına servis edebilir. Satış işlemleri için şahıs firmaları ihracatı mikro ihracat şeklinde yapabilir. Sınırı aşmadığı sürece bu ihracat mikro ihracat sınırları içerisinde kalır.

Mikro İhracat Yapabilmek İçin Nasıl Fatura Kesilmeli?

Mikro ihracat için fatura kesmek gerekir. Fatura ve beyanname olmadan mikro ihracat yapabilmek mümkün değildir. Bu sebepten dolayı şahıs şirketi olmak gerekir. Gerekli fatura işlemlerini oluşturduktan sonra yurtdışına mikro ihracat yapılabilmektedir. Fatura kesemeyen kimseler şirket sınıfında sayılmadığı için mikro ihracat yapamaz.

Mikro İhracatta Vergi Ödenir Mi?

Mikro ihracat için vergi ödenmektedir. Gümrük vergisi ve diğer masraflar satış işleminde gerçekleşir. Satış hakkındaki tüm ayrıntılı rakamlar vergi kısmında belirtilir. Ayrıca beyanname ve faturada ayrıntılı şekilde verginin ne kadar olduğu gösterilir.
Mikro ihracatta vergi kesintisi ile birlikte satış yapabilmek mümkündür. Bu kesinti gümrük vergisi adı altında alınır. Her bir ürün için gümrük vergisi çeşitleri birbirinden farklı kriterlerde bulunabilir. Bu sebepten dolayı e ticaret ile mikro ihracat yapacak kişiler vergi yükümlülüklerini yerine getirmelidir. Vergi konusundaki herhangi bir aksaklık ciddi problemlere sebebiyet verebilir. Bu sebepten dolayı satış yapacak şirketler vergi kısmında tüm detayları maliye bakanlığına giderek öğrenmelidir.

Elektronik Ticaret Gümrük Beyannamesi Avantajları Nelerdir?

Mikro ihracat gümrük vergisi beyannamesi avantajları herhangi bir aksaklık yaşandığında ürünün KDV tutarını geri alabilmeyi sağlar. Eksik ya da hatalı yapılan işlemlerde mikro ihracat gümrük vergisi beyannamesi bulunmadığında geri iade gerçekleştiğinde herhangi bir vergi geri alınamaz. Hiçbir hak talep edilemez ve bu sebepten dolayı gümrük beyannamesi mutlaka oluşturulmalıdır. Ayrıntıları maliye bakanlığından öğrenebilmek mümkündür. Sağlanacak ürün hizmeti ya da diğer çeşitli satış işlemlerinde gümrük beyannamesi kargo firması tarafından oluşturulmak zorundadır. Bu beyanname sadece izni olan kargo firmaları tarafından yapılabilmektedir.

Elektronik Ticaret Gümrük Beyannamesi (ETGB) İçin En Doğru Bilgilere Nasıl Ulaşabilirim?

Mikro ihracat gümrük beyannamesi için en doğru bilgiler elektronik ortamda kargo firması tarafından sağlanmalıdır. Yurtdışına çalışan kargo firmasının internet sitesi üzerinden beyanname sorgulama işlemi yapılmalıdır. Öncelikli olarak anlaşma içerisinde olduğunuz kargo firması ile iletişime geçebilir ve kargo hakkında ve beyanname hakkındaki tüm detayları elektronik sistemden öğrenip öğrenemeyeceğinizi öğrenebilirsiniz.
Elektronik ticaret gümrük beyannamesi (ETGB)hizmeti kargo firması tarafından elektronik ortamda sağlanmalıdır. Sorgu işlemlerini yapabilmeye süresi tanınmalıdır. Beyanname sorgulama işleminde kargo durumunun tüm ayrıntıları incelenebilir. Sebepten dolayı kargo firması şirketin rahatlıkla bu incelemeyi yapabilmesine imkân tanıyacak elektronik ortamda hizmeti sağlamalıdır. Ancak bu sayede güvenli bir bilgi alışverişi gerçekleşebilir.

Did you find the answer to the question you were looking for?

Mikro ihracat gönderilerinde bedel en fazla 15.000 Euro olabilir.
Mikro ihracat gönderilerinde Invoice, E-Arşiv Fatura, ETGB Bilgi Formu ve Konşimento hazırlanmalıdır. İnvoice için link / www.fast-express.com/tr/pages/evrak-invoice, Etgb için link / www.fast-express.com/tr/pages/evrak-etgb, Kampanya fiyatlarımızı inceleyiniz www.fast-express.com/tr/kampanya/

CUSTOMER SERVICELIVE SUPPORTWHATSAPP