Yeşil Lojistik

29-09-2022 17:14'de Oluşturuldu Son Güncelleme : 19-12-2022 09:12

Yeşil Lojistik 

Lojistik sektörü Türkiye ‘de 2000 yılından sonra önem kazanmaya başlamıştır. Lojistik sektörü ulaşım araçları ile hizmet vermesinden dolayı ilgili araçlar her geçen gün havayı kirletmektedir. Dünya her geçen gün daha çok kirleniyor. Doğaya salınan CO2 gazlar küresel ısınmaya neden olmaktadır. 

Yeşil lojistik tam olarak nedir? Bu soruya cevap olarak, çevreye en az zarar gelecek şekilde yapılandırılmış ve çevre dostu bir aşamaya getirmek için yapılan çalışmalardır.

Bu konuyla ilgili olarak dünyanın gelişmiş ülkelerinden zararı en aza indirgemek için çalışmalar ve kampanyalar yapılmaktadır.  Yeşil lojistik müşterilerin sağlığını düşünür bu nedenle tüm dünyada destek görmektedir.
Günümüzde toplumların tükettiği ürünlerin çok büyük bir kısmı , üretildikleri yerden farklı yerlerde tüketiliyor. Bu durum sonuçta Lojistik faaliyetlerin genişlemesine ve taşınan mal miktarının devamlı olarak fazlalaşmasına sebep vermektedir.

Dünya Ekonomik Forumu tarafından hazırlanan raporda sera gazı salınımlarını başarılı bir şekilde azaltmak için lojistik co2 duyarlı çevreci araçlar kullanmak, taşıma  Ağları optimize etmek ve hiyerarşik ağ kurulması, çevreci binalar kurulması, müşterileri ve çalışanları eğitmek,  çevreci Geri dönüşüm ve atık yönetim sistemi kurmak.

Yeşil Lojistiğin Hedefleri arasında sürdürülebilirliği arttırmak ve hedefleri kontrol etmek için bir orijin  noktası oluşturmak üzere lojistik operasyonların karbon ayak izi ölçülmelidir. Enerji tüketimini ve sera gazı emisyonlarını ölçmek için en yaygın uygulamalardan biri UNE-EN 16258: 2013 dür. Analizler sonucu hava, toprak, su ve gürültü kirliliğini azaltılıp, Geri dönüştürülebilen poşet kutu vs araçları yeniden kullanarak ve ambalajı geri dönüştürerek malzemeleri akılcı bir şekilde kullanmak ve sürdürülebilirliği tedarik zincirine yayan eko-lojistik, ürünlerin tasarımı ve ambalajı ile de şekillenir. Her ikisi de çevresel etkilerini en aza indirecek şekilde tasarlanmalıdır.
Yeşil Lojistik zorlukları 
taşımacılıkta Fosil Yakıtlara Bağımlılık
şehir içi ve şehirler arası ayrıca yurtdışı teslimatların şehir Trafiğine Etkisi
 Altyapı Eksikliği 
Karayolu Taşımacılığı olarak enerji ile ilgili CO2 emisyonlarının tahmini % 9’unu oluşturduğu bilinmektedir. Depolama ve mal taşımacılığının buna dahil edilmesi ile bu sayı yaklaşık % 2-3 oranında katkıda bulunması tahmin edilebilir.
şehir içi dağıtımı o bölgeye ait havanın kalitesini düşürür, gürültü oluşturur, küresel ısınmaya önemli artılar yapar. Lojistiğin iklim değişikliği üzerindeki etkisi son yıllarda artan rakamlara dikkat çekmektedir; kısmen kirlilik ve yol güvenliği iyileştirmelerindeki kontrollerin sıkılaştırılması diğer çevresel problemleri azaltlmıştır ancak aynı zamanda yeni bilimsel deney ve incelemeler küresel ısınmanın çok daha büyük ve derhal müdahale edilmesi gereken bir sorun olduğunu ortaya çıkarmıştır.

Haben Sie die Antwort auf die gesuchte Frage gefunden?

Tüm yurtdışı kargolarınız, gönderim merkezimize ulaştığı andan itibaren gerekli tüm aşamalar tarafımızca yapılmaktadır. Tüm dosya gönderim işlemleri bu şekilde tamamlanır. Genellikle aynı gün yurtdışına gönderim aşamasına geçilir ve gönderinin ulaştırılacağı ülke ve bölgenin durumuna bağlı olarak birkaç gün içerisinde ulaştırılır. Kampanya fiyatlarımızdan faydalanabilmeniz için www.fast-express.com/tr/kampanya/
ETGB’ li gönderilerde mal bedeli sınırı 15.000 € olarak belirlenmiştir. Beyannameli gönderilerde mal bedeli sınırı yoktur. Kampanya fiyatlarımızdan faydalanabilmeniz için www.fast-express.com/tr/kampanya/

KUNDENDIENSTLIVE SUPPORTWHATSAPP